sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

ykskuusyhdeksänTulipa käytyä synttäreillä. Kaupungijohtajan vastaanotto oli Lutakossa, tuossa naapuritalossa Tanssisalin tiloissa, sieltähän aikonaan lensimme ulos. Me kuvataiteilijat sen ensin "löysimme", sitten otimme Jelmun väen mielihyvin pyynnöstä kimppaamme. No, aikamme tappelimme talosta ja saimme päättäjien naurut naamallemme. Saatiin vastaanvanlaiset korvaavat tilat, mitä nyt vuokra nousi 100%. Nyt kiristyksien vallitessa supistettiin vuokratukea ja vuokra nousee 0,72 euroa neliö. Meikäläisten kukkaroon se tekee ison loven. Ison loven tekee myös kulttuurin tukemiseen annetusta määrärahasta 32000 euron tuki tietokonemuseon romuvarastolle. Sinänsä hienoa, että kyseinen kokoelma on olemassa, mutta mitä sillä on tekemistä elävän kulttuurin kanssa? Kuuluisiko kaupungin vähäisiä kulttuurimäärärahoja mmielestänne laittaa myös esimerkiksi vanhojen autojen pysäköintihalliin, moottorikelkkojen varastotiloihin, radio- tai televisiokokoelman varastointiin, muutaman kuukauden välein vaihtuvien kamera- ja kännykkämallien varastointiin?
Meitä taiteilijoita syyllistetään päättäjien taholla siitä, että emme osaa ottaa rahaa markkinavoimilta. Niinpä, emme osaa, mutta eipä näytä osaavan nuo mielestänsä sivistyneet tohtori/professoritasoiset kansalaisetkaan tuota tehdä. Siellähän hinkkaavat ruutujansa. Että kiitti vaan herroille.

Niin, noista pippaloistahan sitä piti kertoa, lipsahti vain sivuraiteille. Vähän oli tuttuja ja lyhyt matka kotiin. Avec sitten tuli tapansa mukaan pitemmän kaavan mukaan ja ihan ministerikyydillä. Että semmoiset synttärit.