sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Ellin silmät


Olen nyt täysin ulkona. Kun kuvaan ihmistä päin pläsiä salamalla ja kovaa, saan aikaiseksi punaiset silmät. Se johtuu silmän pohjassa olevista verisuonista.

Jos teen koiralle saman, kuten tässä esimerkissä. Ellin silmät ovat vihreät. Silmän rakenne täytyy olla erilainen kuin meillä kaksijalkaisilla? Selittäkää viisaat.

Kiitos

2 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Kissallakin on vihreät nuo "salamalla päin pläsiä silmät". En osaa selittää itse ja en muista viisaampienkaan spekulaatiota, mutta kissalla se liittyi jotenkin sen hämäränäköön, kun pupillin koko säätyy tilan valaistuksen mukaan ollen pimeässä suurimmillaan ja kirkkaassa valossa vain pieni viiru. Kissan pupillihan ei ole pyöreä. Varmaan koiran silmässä on jotain samanlaista kuin kissallakin kun värikin on melkein sama.

Terveisin Halo Efekti
http://haloefekti.vuodatus.net/

11:11 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Wikipedian mukaan siinä missä ihmisillä heijastus tulee retinasta, niin eläimillä heijastuksen aiheuttaa "tapetum ludicum" -kalvo, jonka tarkoitus on nimenomaan parantaa hämäränäköä.

Netin kuvasivuja selaimella näkee salamalla kuvatuilla eläimillä vihreän lisäksi sinisiä, keltaisia, valkoisia ja punertavia silmiä. Johtuukohan vaihtelu valon määrästä/suunnasta?

9:15 ap.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle