sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

Ei kuvia

Iltasanomat, Lähetä parhaat festarikuvasi IS:lle!

* Tekijänoikeudet ja muut ehdot
* Kuvien lähettäjä on vastuussa siitä, että hän on itse ottanut lähettämänsä kuvan tai videon, tai hänellä on alkuperäisen kuvaajan lupa lähettää otos meille. Lähetetyn kuvan tai videon jälleenjulkaisu- ja uudelleenluovutusoikeudet siirtyvät Ilta-Sanomat Oy:lle.
* (Kuten ehdoista voi jo vähän päätellä, niin ehdot ovat samat kuin Helsingin Sanomilla. Kaikki oikeudet vastaanottajalle, ei korvausta, kaikki vastuu lähettäjällä. Mutta syntyykö tällainen kohtuuton sopimus jo lähettäessä? Olisiko Suomen oikeuslaitos samaa mieltä? Yhtä hyvin sinne voisi vielä lisätä, että kuvan lähettäjä lahjoittaa asuntonsa Sanomakonsernille ja että kuvan lähettäjä sitoutuu ikuiseen ilmaiseen orjatyöhön jne. jne.)

Tuollaisen teksitpätkän poimin http.//www.digicamera.net/ - sivuilta. Sallittakoon tämä lainaus.
Älkää hyvät ihmiset lähettäkö kuvan kuvaa tuonne, eikä myöskää mihinkään muuhun samanlaisin ehdoin julistettuihin "kilpailuhin". Lukekaa ensin ehdot, ja miettikää sitten hieman.

Tälläisiä kusetuksia on jo liikaa.

2 Kommenttia

Blogger Jukka Vuorinen sanoo:

Surullista on se että kusettajina ei ole pelkästään pienet ja epämääräiset tahot, vaan Suomen suurimmat alan toimijat.

10:58 ip.  
Blogger Halo Efekti sanoo:

Monissakin lehdissä on tuota vähän väliä, että kovin yleistä näkyy olevan ilmaiskuvien kalastelu. Moni harrastaja menee turhamaisuuksissaan kuitenkin vipuseen eikä ymmärrä ollenkaan mihin tämä on jo mennyt.

No, minulta eivät saa ainakaan kuvan kuvaa.

8:14 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle