lauantaina, heinäkuuta 24, 2010

Loppusuora


Loppusuora alkaa häämöttää. Hankala tehdä kahden ihmisen yhteisnäyttelyä, varsinkin kun olemme eri paikkakunnilla. Toinen Budapestissa ja toinen Jyväskylässä. Molemmat olemme olleet mukana SETSE-projektissa (Seeing Europe Trough the Strangers Eyes).


Tämä näyttelymme on tavallaan sivujuonne, sillä varsinainen kahdeksan kuvaajan näyttely oli Italiassa Reggio Emiliassa suuressa valokuvatapahtumassa Photographia Europea. Nyt me vaihdokkaat esiinnymme Galleria Garmoniassa Jyväskylässä. Saa nähdä, mitä tulee. Tuo varsinainen koko projektin kooste on seuraavan kerran esillä Valenciassa, Espanjassa, jossa julkaistaan projektista kirja.

Sain muuten viestiä Hollannista Haagista, jossa aikoinaan vietin kuutisen viikkoa erään taideprojektini tiimoilla. Archieve Galleriassa oli installaationi vuonna 1993, ja nyt ottivat ihmiset yhteyttä. Tuota galleriaa ei enää ole. Tuolla Alankomaissahan asiat muuttuvat nopeaan. Otetaan paikka, ja sitten, kun se menetetään, niin etsitään uusi. Sellaista enemmän vaihtoehtotoimintaa, kuten meillä sanottaisiin. Kovin ovat aktiivisia, eivät väsyneitä kyynisiä valittajia, kuten täällä.

Nyt esittävät tuossa uudessa tilassaan tuplakasi- ja kasi- ja kuustoistamillisiä vanhoja filmejä (digitoituina luulisin) ja haluaisivat yhteen tapahtumaan tuon installaationi rekonstruktion. Tottakai lupauduin. Tehdään se pienempänä tilan ja varojen sallimissa puitteissa. Valitettavasti ei näillä näkymin ole heillä rahaa maksaa minua paikalle, mutta piirustukset voin tehdä ja lupailivat toteuttaa työn niitten pohjalta.

Ilahduttaa tämmöinen vanhaa pierua. Jopa sai hymynkareen huulille.

Annetaan palaa.

kapa