lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Valituspäivä - varsinkin taittajasta

Työkone paskana. Se tietosellainen. Isompi läppäri myös paskana. Vain miniläppäri mininäytöllä ja miniohjelmilla toimii.

Ei ole rahaa ostaa uutta, ei korjata vanhaa. Pitäisi tutkia ensin missä vika, ja sitten ostaa uudet osat. Itse en noista ymmärrä, joten huoltoon ja ne tunnit maksaa.

Tv alkaa musiikin soittamisen joka yö kello kolme, jos unohtaa jättää standby:lle. Huollosta soittivat, ettei ole lupaa tehdä asialle mitään, on ohjelman lähettäjän koodaus kyseessä. Ihan en niellyt tarinaa ja soitin Digitan tekniseen tukeen (YLE).
Siellä mies ei myöskään niellyt tarinaa. Katsotaan, kun tulee laite takaisin Giganttiin ja aloitetaan keskustelu asiasta. Digitan mies haluaisi myös osallistua tuohon keskusteluun. Sen verran kummasteli tuota tarinaa.

Englannissa kameran takatelkkari hyytyi tuon tuosta. Piti laitta JASsille takuuhuoltoon, mutta täällä toimii moitteettomasti. Ilmeisesti Nikonin D700 ei ole
suunniteltu Brittein saarten ilmastoon. Turha sitä JASsille on lähettää, tuleetakaisin vielä laskun kanssa ja kommentilla: ei vikaa.

Families of Food -kirja sitten saapui viimein tännekin. Meikäläisen osuus 28 sivua. Komea hieman yli parisataasivuinen opus, jossa kaikki kahdeksan valokuvataiteilijaa edustettuna. Tekstiäkin kivasti. Kuvat komeasti koko aukeaman kokoisena, triptyykkejä kun ovat. Vaan ei ole taittajalla ollut kuvanlukutaitoa, oma lay outtinsa ilmeisesti vain mielessä. Useissa kuvissa olin laittanut pääkohteen keskelle, siis ihmisen. Sinne ne piilotettiin taitteeseen. Tuossa muutama esimerkki.
Yksi kuva oli sarjasta jätetty pois, ei siinä mitään, mutta juuri se, jossa mielestäni ilmenee koko unkarilainen ruokakulttuuri. Koko sarjan ehkä tärkein kuva - mielestäni.

Viime tippaan kun jäi kirjan toimittaminen ja painatus, niin emme me taiteilijat nähneet taittoa ja kuvavalintaa etukäteen.

Ja päivän päätteeksi eräs ihminen soitti ovikelloa ja tuohtuneena sekoili aivan kummallisesta asiasta, joka ei koskenut häntä laisinkaan.

Siis on syytä nyt vetää lärvit.

Olkaa ihmiset kilttejä toisillenne.

kapa

3 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Ne on ne taittajat jotka katsoo kuvia ja ne toiset taittajat jotka antaa ohjelman tehdä, katsomatta.

Sanoo Vanha Kettu Aino-K.

10:35 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Ja toisilla taittajilla on kuvan taju ja kunnioitus ja ymmärrys kuvantekijän työhön. Toisilla taas sitä ei ole, pelkkä suorakaiteen muunnos silmissä, ja perään lasku.

kapa

11:06 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Toiset rakastaa työtänsä, toiset rahaa.

V K A-K.

11:10 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle