perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Väärin!


Pari päivää vierähti Galleria Harmoniassa näyttelyä tehdessä. Siis ripustuksessa. Opettajani Lahden opiskeluajalta, Leena Saraste, toi kuviaan vuosien varrelta. Valokuvan historiaa kommentoivat ristipistotyöt olivat mukava piriste. Kahdessa pienessä työssä löysin itsenikin. Imartelevaa. Näyttely on Luovan valokuvauksen keskuksen järjestämä. Siis Luovan valokuvauksen keskus ry. ihan virallisesti. The Centre for Creative Photography, sillä toisella, vai kolmasko se on kotimaisella.
Keskuksemme nimi on vaikea, sen myönnän - ja olen huomannut. Tosin tuo nimi on meillä ollut jo yli kaksikymmentä vuotta, joten ehkä sen olisi joku voinut oppiakin.

Tämä tuli taas mieleen, kun selailin Itellan tuomaa lehteä nimeltä aaltoja!. Kustantajaa en tiedä, eikä se mistään selvinnyt. Sen luin, että on Jyväskylän kulttuurin tiedotuslehti. Sitä en kylläkään tiedä, kuka tai mikä on "Jyväskylän kulttuuri". Joka tapauksessa, siellä galleria Harmonian näyttelytiedoissa on 2.6.-26.6. näyttely "Ihmisen kuva - Luovan valokuvauskeskuksen jäsennäyttely".
Siispä kerran vielä, se ei ole "Luova valokuvauskeskus", eikä "Jyväskylän Luovan Valokuvan Keskus", kuten myös äskettäin luin. Pitäisiköhän nimi muuttaa trendikkäästi
Crevaksi.

Ja toinen asia, mikä meni väärin, on kuvani Leenasta. Halusin tehdä hänestä potretin. Teinkin, mutta mokasin. Näyttää siltä, että on vain yksi jalka. Tosiasiassa hänellä on kaksi toimivaa jalkaa.

kapa

P.s.

Väkeä oli avajaisissa jonkun verran, mutta missä olivat meidän omat jäsenet? Ei ollut paikalla tohtoreita, ei normaalejakaan. Sehän nyt on aina ollut selvä, että "oikeat taiteilijat" eivät fotareitten avajaisiin vaivaannu.

1 Kommenttia

Blogger Unknown sanoo:

Moi Kapa, kiitos yksijalkaisesta! Hieno kuva. lopulta eksyin tänne minäkin. T. Leena

11:15 ap.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle