lauantaina, heinäkuuta 16, 2005


Kyllä meillä täällä Jyväskylässä on asiat kuitenkin mallillaan. Täysin olen samaa mieltä tuon kulttuuritoimen johdon kanssa siitä, että kuvataiteen esittelytilanne eli galleria- ja taidemuseotilanne on mallillaan. Turha on taidemuseon valitella sitä, että puolet tiloista lakkautetaan (se vaihtuvien tilojen puoli). Mitäs ne sillä enää tekevät, kun ei ole varaa edes niitä näyttelyitä pitää. Se on tuo maailma mennyt niin mallilleen, että taiteilijatkin ovat aina sitä rahaa kinuamassa omasta työstään.
Harvoin me täällä muistetaan, kuinka hieno galleria meillä on kirjastossa. Eilen kotiin mennessä siellä poikkesin ja taas ihastelin. On hienot siirreltävät seinät, jotka mahdollistavat luovien ratkaisujen käytön (ei mitään massiivisia kiinteitä rakenteita vaikeuttamassa ripustusta). Muistaakseni ovat nuo seinät jostain kahdeksankymmentäluvun alusta silloisen kulttuuritoimiston toimesta hankittuja. Ennakkoluuloton päätös silloin! Vieläkin ovat voimissaan ja ajan patina vain luo lisäarvoa.

Kirjailijatalo uhataan lakkauttaa, Beckerin galleriasta/taidelainaamosta/taiteilijaseuran toimistosta väännetään kättä. Mitäs sitten? Kyllä niillä kirjailijoilla on tilaa siellä kotonakin sille kirjoituskoneelleen ja pinkalle paperia. Kirjat voi sitten viedä kirjastoon lainatavaksi.

Tuo nyt vain sivuhuomautuksena. Mikseivät kuvataiteilijat vie niitä töitänsä kirjastoon? On siellä muuten mahdollisuus niitä kuvia esitellä tuon aulagallerian lisäksi myös yläkerran galleriassa. On sielläkin noita seiniä. Ja väkeäkin käy solkenaan, eikä edes valvojaa tarvitse palkata. Häpeäisitte vähän ainaine valituksineen!

Jos ette ole kirjastossa käyneet, niin laitanpa dokumenttia parhaillaan olevasta kiinalaisesta valokuva(taide)näyttelystä, jotta voitte itse nähdä, mistä puhun.

1 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

No pittääkö niitä männä mättämähän tolokuttomasti yhteen kantimehen?

(Olen tainnut nähdä saman näyttelyn mikkelin kirjastossa; loistavia, suorastaan upeita maisemakuvia Kiinasta. Nyt ei kuitenkaan tainnut silmään osua yhtään tuttua kuvaa.)

5:23 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle