maanantaina, elokuuta 15, 2005

Huonoa käytöstä


Yövieraat on parvekkeelta karkotettu. Arki on palannut. Kun on ihmisillä pieni asunto ja iso parveke, niin sinne voi pystyttää teltan ja panna vieraat raittiiseen ilmaan kuorsaamaan. Kaikin puolin kätevä ratkaisu.

Pitäisi hieman siistiä työhuonetta, kun huomenna tulee galleristi katselemaan kuvia. Kuvatkin olisi syytä kaivaa valmiiksi esille, ikään kuin tyrkylle.Tämän ehtii tehdä huomennakin. Parasta keskittyä tänään Jyrkin kuvien vääntöihin. Skannattu on ja suurilta osin jo valmiitkin, muutama tosin loppusilausta vailla. Roskat pois ja kohinat kuriin ja sitten värit ja sävyt kohdalleen ja siinähän ne sitten odottavat kauniissa jonossa tulostamista paperille.

Jostain muuten muistan lukeneeni, että likaista Suomen lippua ei saa pestä, vaan se pitäisi polttaa. Nykyisin vaan on tuommoinen peli turhan tyyristä, kun ilmasta tippuu mustaa vettä tai muuten vaan pölisee. Näin ainakin aika-ajoin täällä Jyväskylässä, missä turvevoimala puhkuu yötä päivää. Saa siinä sitten liputuksen jälkeen lippua taas poltella, kun ei likaistakaan uskalla nostaa tankoon naapurien ilmiannon pelosta. Tämä nyt tuli vaan mieleen, kun luin miehestä, joka oli pessyt lipun ja laittanut sen huoneeseensa verhotangolle kuivumaan. Sairastui kuitenkin reppana ja joutui sairaalaan pitemmäksikin aikaa, eikä lasarettiin lähtiessään ollut muistanut varmaankin vielä kosteaa lippua sieltä ikkunasta poistaa. Niin olivat valppaat naapurit hälyttäneet virkavallan paikalle ja ukkopaha sai 140 euron sakot lipun häpäisystä. No tämä nyt sattui Turuus, että ei kai siitä nyt sitten sen suurempaa numeroa tartte tehdä.

Onneksi muuten ei tullut Suomipahaselle kuin yksi mitali kisoista. Nyt ei tarvitse kuin yhden urheilijan maksaa häpäisysakkoa. Ei kai tuommoinen lippuun kääriytyminen nyt laillista voi olla.