lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Pääsiäisen aikaan


Eilen aamulla oli tämän näköistä, tänään on taas maisema muuttunut. Kovin on lumi mennyt vähiin muutaman päivän takaisesta tuiskuaamusta. Kakkakeskustelut ovat huipentuneet vihaisiin lappuihin hissin seinille ja ilmoitustauluille. No, eipä nuo ärtymyksen ilmaisut ihan syyttä ole syntyneet. Meidänkin ikkunan näköalan täyttää tien toisella puolen alati lisääntyvä pötkylöiden määrä. Hyvä on tässä ikkunasta seurata erästäkin puudeliparin ulkoiluttajaa, joka ei ole vieläkään oppinut kakkapussin käyttöä. Ei luulisi olevan iso vaiva kaivaa sieltä taskunpohjasta sellainen pussukka ja laittaa ne jätökset lähistöllä olevaan roskikseen. Pusseina voi käyttää marketeista kulkeutuvia vihannepusseja, Biltemasta (meillä on nyt sellainenkin, testattu on) 95 senttiä (50 kpl) maksavia annospakkauksesta ja kierrätysmuovista tehtyjä pusseja tai sitten parhaimpana vaihtoehtona maatuvasta muovista tehtyjä hieman hinnakkaampia, mutta ekologisia pusseja. Näitä ainakin meillä käytetään.

Pääsiäinen otetaan rauhallisesti, ehkä illalla on käytävä kuvaamassa vielä matkakeskusta, jos tuo ilma pysyy kirkkaana, silloin on valo seitsemän jälkeen kohdallaan. Ensi viikolla sitten on tarkoitus aloittaa ihan oma projekti, on tässä jo sen verran kauan pähkäiltykin. Hämeeseen on sunnattava pariksi päiväksi.

Vedostelin joitakin kuvia ja taas järkytyin tuon metamerismin voimakuutta noilla ensimmäisen polven pigmenttimusteilla. Olen printterini ja näyttöni yhteispelin säätänyt halogeeneille sopivaksi. Vaan kun viet vedoksen päivänvaloon, niin ero on valtava joissakin vedoksissa. Olisi siis aika jo vaihtaa uudenpaan, kehitys on mennyt huimasti eteenpäin, tosin hieman säilyvyyden kustannuksella. Vaan esteitä on senkin operaation suorittamiseksi kertynyt. Enpä niistä esteistä sen enempää, ettei joku taas polta päreitään, kun kehtaa tuo veromarkkoja syövä taiteilija taas valittaa.

RAUHAISAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!