sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Puuhastelua arkkitehtuurin parissa


Nyt loppui tuo filmin käyttö!
Viikko menikin rattoisasti kuvatessa ja varsinkin niitä kuvia koneella väännellessä. Ammattikorkean Kampuksen laajennusosan kimpussa hääräilin. Valaistusolosuhteet olivat karmeat näin valokuvaajan kannalta. Kirkasta sinistä päivänvaloa ikkunoista, loisteputket hohtavat porsaanpunaisina ja siihen sekaan vielä keltainen halogeeni. Kameran kenno kun ei ymmärrä tasoittaa noita värieroja, kuten aivomme tekevät. Kyllä oli perslihakset kovilla koneen ääressä istuessa, hermotkin, vaan aikataulussa pysyttiin nipin napin.

Ilmoja olen odotellut, siis sellaisia minulle sopivia. Tarvitsisisin sinisen taivaan matkakeskuksen kuviin. Tänään viimeksi kävin kuvaamassa, valkoinen pilvitaivas ei hirveästi jaksa kiinnostaa, eikä photarilla keinotaivaan tekeminen, ei ole nimittäin kovin luontevaa, kun valo on pintastruktuurissa kuitenkin ison tasovalon antamaa. Alkavat jo ihmetellä, eikö se mies saa niitä kuvia aikaseksi.

Muuten on viikonloppu mennytkin rattoisasti. Emäntä innostui molempina päivinä kokkaamaan, mikäs siinä laiskan miehen valmiiseen pöytään mennessä.

Taiteellinen joutenolo alkaa lähestyä uhkaavasti loppua. Muutama kehityskelpoinen projekti velloo jo pääkopassa. Pitäisi vaan aloittaa. Se siinä on aina vaikeinta. Nukutaan nyt kuitenkin yön yli.

P.S
Hieman tässä puolustelen noitten kuvien epätasaista teknistä laatua. Valtaosa on säädelty pikkuläppärin näytöllä ja nehän nyt näyttävät mitä näyttävät. Numeroilla tulee pelattua ja sitten on aina yllättävää nähdä lopputulos työhuoneen työkoneen näytöllä.

P.P.S.
Vielä piti lisätä tämä, jonka löysin tuolta muualta ...

S.Salgado, tuo humaani dokumentaristi (Fotari, kaikkihan te hänet tiedätte?) myi huutokaupassa Leica R7-kameransa (limited edition) 90 000 euron hintaan ja tuhlasi rahat heti oitis. Osti 120 000 puuta käsittävän maakaistaleen kotimaastaan Brasiliasta suojellakseen alueen.
http://www.terra.com.br/sebastiaosalgado/

2 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Nohnoh, menihän siinä Sebastiao-sedältä R-sarjalainen kanssa, siitä taisi olla isompi lähtöhinta ainakin. Ja jäihän siinä ostajan käteen melkoisen komiat signeeratut printitkin...
Koskas Kapa myy kameroitansa ja lahjoittaa tuoton jonnekin?

9:19 ap.  
Blogger Kapa sanoo:

Olin painovirhepaholaisen kanssa veljeillyt. Korjasin tuonne tekstiini, että R7.
Olisi minulla yksi Leica myynnissä. Kullanvärinen runko, vihreää krokotiilinnahkaa, takana etsimen vieressä kaiverrus "Luftwaffen - Eigentum". Optiikka myös kullanvärinen Elmar 3,5/50. Repii filmiä ja tarkentaa pieleen. Muuten hieno, ajan patina kauniisti näkyvissä. Made in USSR.

9:58 ap.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle