keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Vanunkinäppäin


Kolme Itämaan tietäjää vastasivat visaiseen kysymykseeni, joka kuitenkin osoittautui perin helpoksi. Vaikea tässä ensimmäistä palkintoa jakaa, koska vastaajat eivät olleet samalla lähtöviivalla. Puusan Jore ehti ensiksi, joten annettakoon hänelle muutaman hetken kuuluisuus. Kuuluisuutta annetaan myös nuoremman polven edustajalle herra Kalavaiselle ja kolmannen palkinnon saakoon ehtymättömien kuvalähteiden äärellä asusteva karvalakkivalotuksiakin harrastava Rantojen mies jostain Porin periferiasta.

Kaikille muille, ja varsinkin heille, jotka eivät tienneet, että kyseessä oli lankalaukaisin tai -laukaisija, ihan miten vaan, toivotan kaikkea hyvää muuten vaan. Ja mikä se sellainen sitten on? No, se on sellainen taipuisa vehje, jolla ennen noita kaukolaukaisimia saatiin kameran suljin auki. Valinnoista sitten riippui, menikö se suljin sen jälkeen kiinni. Yleensä meni.

Ohessa vielä kännykällä kuvattu havaintokuva kyseisestä laitteesta, joita on nykyään muuten hakala löytää alan liikkeistä. Minulle ei ainakaan sellainen viisitoistasenttinen kelpaa, jota jostain laatikon pohjalta saattavat löytää. Totuudessa pysyäkseni, jouduin uuteen runkooni (ei tähän pullomahaani) ostamaan sellaisen sähköisen vemputtimen. Ei siinä mitään vikaa ole, hyvin toimii, mutta kun puolipimeässä yrität vanhoilla silmillä tunkea sitä siihen kymmenpinniseen kuoppaan, niin ei ihan ensi yrittämällä meinaa onnistua. Hieman kohdistusvaikeuksia.

Hymyillään, kun tavataan.

4 Kommenttia

Blogger Mikko J. Kalavainen sanoo:

Nyt niitä muuten taas sai, muistaakseni 30 ja 50 senttisiä. Kangaspäällisellä, taisi olla vaihtoehtona kumiputki, muttei niitä viitsinyt ottaa kun talvella eivät toimi kuitenkaan.

Kiitos ja kumarrus.

11:21 ip.  
Blogger Jani Sourander sanoo:

Nikonin D100 on niin vekkuli kaveri, että siihen voi tälläisen ruuvata kiinni. Kyllä sellaisen pari vuotta sitten kaupasta löysi. Seuraavan rungon kanssa jääpi sitten hyödyttömäksi.

11:41 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Mulla on M-Leicassa rakennetussa neulanreikäkamerassa (O tempora, O morales!) ihan metallinen tämmöinen. Vemputtimessa lukee että "Germany". On vissiin ikuinen, siltä tuntuu.

Niitä rakentanuit firma on kai mennyt konkurssiin, hyvää ei kannata rakentaa.

9:51 ip.  
Blogger Kapa sanoo:

Olen minä saanut metallisenkin hajalle, parikin. Vaan hienoja olivat - aikansa.

K.

10:12 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle