perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Viikon kuva 5


On ollut raskas viikko. Vatsatautia podin muutaman päivän, ihan oikeata. Nyt seurailen toisen ihmisen tautia, tuntuu vielä jatkuvan. Vaan viikon kuvan jo kävin ottamassa, ihan ajoissa, enkä viime tipassa. Ja nyt oikean yökuvan, iltamyöhään.

Monesti kotiin tullessani olen katsellut kotimatkani loppupäätä ja siellä olevaa "Nousevan auringon taloa". Joulukuussa tyhjeni, pimeänä siitä saakka. Käynyt mielessä sen kuvaaminen ja tänään illalla koirankusetuslenkillä lumisateessa päätin ryhdistäytyä. Kamera jalustalle ja jalkarättien sekaan. Tietenkin se sade hieman hellitti paikalle päästyäni ja saatuani kamani pystyyn. Onneksi vielä jotakin taivaalta. Pitäisi ottaa selville, kuka tuon on ostanut, jotta pääsisin sisälle kuvaamaan tyhjän talon ja siellä olevat asumisen jäljet. Ennen kuin puretaan. Nyt ovat ovet lukossa.

No, jalusta auton perältä ja siihen kamera kiinni. Muovipussi päälle ja matkaan. Tuommoinen siitä tuli, tykkään. Läppärilläni säätelin, että voi olla taas värit ja sävyt viturallaan, mutta olkoon. Tehdään sitten työkoneella kunnollinen.

Lupailin joskus silloin tällöin antaa teknistä tietoa kuvasta ja tässä nyt sitä:

Nikonin D200 ja 17-55 objektiivi jollakin polttovälillä. ISO 400 ja aukon esivalinta.
Aukko jotakin sopivaa, olisiko vaikka 6,245. Muu sitten olikin enemmän pielessä ainakin mitä valokuvafoorumeita olen lueskellut. Jalustana ikivanha Manfrotto (väärin), siinä kiinalainen kuulapolvi (väärin), objektiivissa kiinni uv-suodin (väärin), lankalaukaisijakin unohtui kotiin (väärin). Kummastutti vain, kun ei tullut niitä flareja, vaikka katulamput sojottivat peittämättöminä. Se vasta oli väärin. Tuon Nikkorihan piti olla myös mahdoton tuollaisia kohteita kuvatessa. Ehkäpä nyt tapahtui flarejen kompensointi, suotimen flaret söivät objektiivin flaret. Oikein!

Kuvaa on käsitelty, hyi kauhea. Ensinnäkin rajatessani oikaisin linjat suoriksi, sillä jouduin kuvaamaan hieman yläviistoon. Värit laitoin mieleisekseni ensin säätämällä itse kuvaa ja sitten uudella leijerillä hue/saturation, sinne colorize ja seepiaa peliin. Sekoitukseksi overlay ja prosentit maun mukaan. Laajakulmaobjektiivin
venytys tuossa oikealla olevassa talossa ei miellyttänyt, joten distort peliin ja pantiin talo kapenemaan. Kuva kapeni, mutta vasemmalta vähemmän. Lopuksi vielä sytytin yhteen ikkunaan valot, pimeänähän ne oikeasti olivat. Vaan sehän ei kuulu muille, oliko siellä se valo oikeasti. Minulle se oli.

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa. Jospa ensi viikko olisi jo valoisampi.

p.s.

Sen verran vielä, että hieman aukaisin noita oikealla olevia lumia.