maanantaina, heinäkuuta 05, 2010

Kesä ja palikat kohdallaan


Tänään tuli paperia Englannista. Se tietää töitä. Pitäisi väsätä näyttelyä ensi kuuksi. Kuvat toki on jo valmiina koneella ja osa niistä Italiassa ja sieltä menossa Valenciaan Espanjaan.

Saa nähdä mitä näyttelystä tulee, sillä ulkomaankollegallani on hieman vaikeuksia paikallisten ylireagoivien täti-ihmisten kanssa. On näet kuvattu maahanmuuttajia.
En usko, että samanlaista hysteriaa olisi ilmennyt, jos kyseessä olisivat olleet me syntysuomalaiset tai vaikkapa romanit. Tulkitsen tämän jo jonkinlaiseksi rasismiksi, vaikka eivät ylisuojelevat tädit sitä itse tajua. Mainittakoon vielä, että kaikille avoinna olevassa tilassa, ei siis kotirauhan piirissä olevassa, on kuvattu kuvattavien suostumuksella. Eikä kaupalliseen käyttöön. Nyt tätit ovat huomanneet, että ei ole kirjallista lupaa ja pitäisi ulkomaan kuvaajan saada ne sieltä jostain hommattua. Kokoontuvat näes nuo ulkomailta tulleet tätien hellässä huomassa.

Vaan se siitä, kesä on ja lämmintä. Kollega soitteli ja kyseli mahdollisuutta saada esille erään kiinalaisen valokuvaajan töitä hieman arkaluontoisesta aiheesta. Otan asian ajettavakseni.

kapa