perjantaina, lokakuuta 15, 2010

Perjantai 15.10.


Ilma viilenee, silti jotkut tulevat ulkona t-paidassa käsivarret paljaana vastaan. Joillakin ukoilla shortsit. Ei ihme etteivät lämmitä, kun ovat noin kuumaverisiä. Meikäläisellä, joka on jääkarhujen maasta, on t-paidan päällä ohut flanellipaita ja sitten tuo kuvassa näkyvä Stealth Gearin fotoliivi/takki-yhdistelmä. Eikä yhtään ole kuuma.

Sikäli antoisa päivä, että kaksi kuvausta hoidettu, sain sen autokorjaamon Remontti-Reiskankin kuvattua. Sellaisia miljöö/arkkitehtuuri/henkilökuvia on tulossa. Outo ilmaisu, mutta sittenhän näette, kun kotosuomessa saan ne käsiteltyä. Ennen en tarjoa noita näkyville. Vallitsevaan valoon olen päätynyt, ja osasyy tietenkin on se, että minkäänlaista keinovaloa kameran omaa tuikkua lukuunottamatta ei ole rasitteena. Mennään luomuna ja säitten armoilla. Ainoa valaistuksen hallinta on se, että ihmiskohde sijoitetaan valaistuksen kannalta suhteellisen sopivaan paikkaan.

Perjantain kunniaksi aasialaisessa ravintolassa ja jo tuli isäntä, tuuhea musta parta sojossa juttelemaan sitä kuuluisaa small talkia, johon ei meikäläinen ole tottunut kotomaan kielelläkään. Siinä sitten käytiin viime kesän ja talven säät ja maittemme eroavaisuudet sen suhteen. Vuodenajat jne... Kolmas kerta kyseisessä paikassa ja ensi viikolla uhkasin tulla kuvaamaan. Toivotti tervetulleeksi. Alhaalla kadulla luki hinnastossa, että ovat lopettaneet alkoholijuomien myynnin, mutta omat pullot ovat tervetulleita. Viereisestä Sparista sitten kylmä oluttölkki taskuun ja sisälle.

kapa

p.s.

Jos Emmerdaleen tarvitaan lisää väkeä pubiin rekvisiitaksi, niin tässä yksi vapaaehtoinen. Rooliasukin on jo hommattu.

Korjasin pari virhettä.