keskiviikkona, helmikuuta 23, 2005

Aivovoimistelua

Aurinkoinen päivä. Taiteilijaseuran kokous saatiin pidettyä ja rahakirstun päällä istujille annettiin synninpäästö. Taiteilijavaihtoprojekti puhutti ihmisiä lähinnä siinä mielessä, ettei vaan kenenkään tarvitsisi toimia seuralaisina Saksasta saapuvalle kahdelle kuvataiteilijalle. Kansainvälisyydestä puhutaan ja nuorille se on jo luontevaa kanssakäymistä, rikastuttaahan se aina ihmisen kokemusmaailmaa. Meitä varttuneempia jo teinivaiheen ohittaneita tuo tuntui lähinnä pelottavan.
Täältäkin olisi mahdollista mennä vastavuoroisesti vierailijoitten kotikaupunkiin Potsdamiin, jossa olisi ilmainen majoitus ja matkat maksaisi kaupunki. Eipä vaan halukkaita löytynyt kaikkiin kahteen paikkaan, toinen tuli vain täytettyä. Vaan mitäpä tuo minulle kuuluu, ihmettelen vain itsekseni ja lähden huhtikuussa puolestani sinne kuvaamaan kaupungista imemiäni vaikutelmia.

En ole vielä saanut aikaiseksi omia kotisivuja, on siinä sen verran työsarkaa, että unohdetaan nyt tuo projekti toistaiseksi. Kyllähän minä jo yhdet tässä taannoin väsäsin, mutta kun en osannut laittaa niitä tuonne verkkoon, niin siihen se sitten jäi. Laittelen noita kuvatuksia sitten näitten päiväkirjamerkintöjeni sekaan, saattehan pientä vihjettä siitä, mitä täällä räpeltelen.

Aamu menikin rattoisasti kameraa hypistellessä, kun piti R:lle näyttää sen toimintaa. Niinhän siinä sitten kävi, että loppui hoksottimien kapasiteetti kesken ja piti lähteä kotoa hakemaan käyttöohjetta.
Eihän se asia niistä ohjeista selvinnyt, mutta kirkasti pakkanen sen verran aivosoluja, että selvitin ongelman ihan itse. Tämmöistä tämä digiaika on. Hyvä minä!

Maailmalta kuuluu kummia. Joko on sanottava hyvästit legendaariselle Leicalle (johon minulla ei ole koskaan ollut varaa)? Yhtiö suurissa vaikeuksissa ja pankit ovat sulkeneet heiltä ovensa. Odotamme Nipponin poikien kaappausta.

Kapa

1 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Kapalle sen verran kommenttia Postdamin taiteilijavaihdosta;

Olisin lähtenyt mielelläni, mutta
kahden viikon emännöinti ja oman 36 neliön yksiön ja ahtaan,erittäin henkilökohtaisen työhuoneen luovutus 2 viikkon ajaksi omalla kustannuksella on kyllä kohtuuton vaatimus vastapalveluna ainakin minulle, varsinkin kun toukokuussa jo tulevat vieraat.Kaupunki tarjoaa yhden illan näiden tietojen mukaan taiteilijoille!
Revi siitä sitten!
Läjhden mielelläni Potsdamiin ja emännöin vastavuoroisesti yhden -kaksi päivää nähtävyyksiä näyttäen,
Kapahan voit sitten olla isäntänä vuorostasi muutaman päivän!
Taisit poistua kokouksesta ennen kaikkea informaatiota.
Matkustamisen ja emännöinnin on hyvä perustua tosiaan vapaaehtoisuuteen eikä muodostaa ystävyyskaupunkitoiminnasta työleiritoimintaa entisen Neuvostoliiton tapaan, varsinkin kun Jyväskylän kaupungilla on vielä edustusmäärärahoja !
Käytetään niitä myös kuvvataiteen hyväksi!
yst. terv. Marja Kolu

9:31 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle