torstaina, heinäkuuta 07, 2005

Pottuja ja silliä


Niinpä lähti arki taas käyntiin. Eilen kävimme Klausin kanssa ”virallista kierrosta” : Petäjäveden kirkko, Säynätsalon kunnantalo ja Jallun näyttely Vaajakosken Wanhassa Woimalassa. Iltapäivän armahdin ja annoin pojalle vapaat kädet mennä minne huvittaa. Juurikkasaaressa käytiin katsomassa, josko lavatansseja olisi tulossa. Olihan niitä, mutta sitten vasta kun on mies jo poistunut maisemista. Sääli.

Ihan oli piristävä pläjäys tuo Jallun kooste, lehtityöläisen kiire vaan rajoittaa tekemistä, joten hieman hajanaiseksi tuntui tuo kokonaisuus jäävän. Juuri kun innostui jostakin, niin jatko jäi puuttumaan. Tiedä sitten olisiko innokkaiden valvojateinien esittely avannut uusia sfäärejä, mutta niitä emme halunneet kuulla, kun ei tuo Saksan kieli onnistunut. Hieman jäi kuitenkin valju tunne
näyttelystä.

Tänään sitten olisi tarjolla enemmänkin kuvia, jos vain ihmisiltä pääsee näkemään. On nimittäin Graphica Creativen avajaiset. Niin jännittää niitä yksikin taiteilija, että ei oikein tiedä, miten olisi.
Vaan eihän nuo nyt sen kummemmat pippalot ole kuin muutkaan – enemmän ihmisiä paikalla ja enemmän puheita ja hikistä tunnelmaa. Onhan noissa oltu, siellä sun täällä. Ja hauskaa on piisannut.

Nyt on sitten kuvat pelastettu ja tuntuvat aukenevan niin kuin pitääkin. Olisikohan syytä aloittaa polttaminen CD-levyille. Eivät kertoneet yksityiskohtia, mitä tekivät, vaan hyvin sen tekivät. Hieman yli satanen paloi värkkitaiteilijalta, vaan vuoden saldo jäi käteen. Hyvä niin.Uskohan on meikäläisillä kova: ei minulle voi noin käydä - vaan kävipäs kuitenkin.

Huonoa ruokaakin on syöty: uusia perunoita (ei Timoa), kukkakaalia, parsakaalia, rapeaa salaattia ja silliä. Tein kermaviilikastikkeen, johon tillin sekä musta- ja viherpippurin lisäksi laitoin piristeeksi
Dijonin sinappia. No tuo kastike taisi olla ainoa maittava osa koko ateriassa, sillä kyllähän ranskalaiset osaavat (sinappi). Salaattikastikkeen oliiviöljy ei kuitenkaan ollut Italiasta, joten se jäi kylläkin melko mauttomaksi, ellei ihan huonomakuiseksi. Täytyy muistaa ensi kerralla kauppareissulla.

Mitähän ne tarjoavat tänään illalla avajaisten jatkoilla? Varmaan savu- ja graavilohta/siikaa, ehkä kylmäsavuporoa tai jotain muuta hirvitystä. Se selviää sitten illalla. Onneksi ei taida olla italialaisia eikä ranskalaisia paikalla, oksentaisivat varmaan koko pihan lällyvelliksi.

Vaan kesä on ja siitä esimerkkinä tuo kuva tuossa ylhäällä. Nauttikaa nyt siitä kukin tavallaan.