tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Kärvistelyä

Sen verran on pää sekaisin ja rikkinäinen olo, että laitan nyt sekavia kuvia viimeviikkoiselta matkaltani. Kertovathan ne ainakin sen, että tyhjänpäiväistä se on matkailijankin arki.Jospa sitten vaikka huomenna jaksaisin jotain mielenkiintoisempaa. Jotenkin nämä taas asettuivat omituiseen järjestykseen, enkä niitä jaksa ryhtyä muuttelemaan.


Mielenkiintoinen tunti kaupunginjohtajan vastaanotolla. Oli puoli salillista vieraita Brnosta ja sitten sinne kiikutettiin meidätkin. Puheita puolaksi ja ne tsekiksi tulkattuna. Ja sitten tietenkin päinvastoin. Mitähän me taiteilijareppanat sielläkin teimme?


Kiireesti vanhan kaupungin torille. Siellä olisi pitänyt katsella jotain kummallista kirkon tornin luukusta kurkkaavaa oliota. Joitakin se näytti kiinnostavanPitihän ainakin yksi luontokuvakin saada. Tässä on koivu.Asuinpaikassa ei ollut mitään vikaa. Tosin matkaa oli kaupungin keskustasta 30 kilometriä.Näyttelykin saatiin avatuksi. Jouduin laittamaan installaationi lattialle. Seinäänhän ei saanut naulaa laittaa, eikä kuvakulmat pysyneet kalkkimaalissa. Sukupuolten välinen käyttäytyminen oli erilaista. Hienot frouvat (olihan sentään kaupunginjohtaja avaamassa näyttelyä) eivät voineet napaansa alemmaksi katsoa, piti nokka sen verran olla pystyssä. Niinpä ei mennyt viittä minuuttiakaan, kun olivat polkeneet teokseni uuteen uskoon. Siinä sitten konttasin lattialla ja yritin saada sitä entisen näköiseksi. Hyvä etteivät perseeseen potkaisseet.