torstaina, tammikuuta 25, 2007

Jäätävää


Tuli sitten Pietarissa käytyä. Ilmat suosivat, pakkasta alle kymmenen, ei lunta, ei loskaa. Dostojevskin haudalla kuohuviinikilistelyt, Mitki-ryhmän lämpimässä syleilyssä, Anna Ahmatovan museossa, valtiollisessa valokuvakeskuksessa Marijan hyvällä opastuksella ja sitä rataa... Ohjelma oli tiivis, mutta antoisa. Jazziakin ehdimme kuulostelemaan klubille. Vaan ei saanut Lumo tällä reissulla täydennystä, ennakkoluuloni pitivät tältä osin paikkansa.

Borey galleriasta sain käteeni heidän esitteensä ja oli melko hauska yllätys sitä illalla hotellissa selaillessani huomata, että kaksi tutun näköistä ukkoa siellä piti avajaisia yhdessä kuvassa. Ihan olivat Runen ja meikäläisen näköisiä. Siellähän me pidettiin niitä avajaisia jokunen vuosi sitten, Hietaharjun Mikko kolmantena.

Kotiinpaluu oli jäätävä, Lahdesta hyppäsimme junasta ja jatkoimme autolla Jyväskylään. Karmea keli ajaa, lunta tuprutteli ja tie oli jäinen. Kylmyys iski Jyväskylää lähestyttäessä. Jatkui sisälle asti. Sellainen oli vastaanotto.

Toinen yllätys löytyi netistä. Oli Valokuvaajan kuolema - dokumentti saanut jatkoa. Tosin piinallista on kuunnella kuusikin minuuttia omaa soperrusta. Sieltä se kuitenkin löytyy, ken kiinnostusta tuntee. Lauantaina ja sunnuntaina tulee radiosta se varsinainen kooste uusintana. Korvat kiinni radioon.

1 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Terve
Olisko sulla osoitteita tai nettilinkkejä mielenkiintoisiin gallerioihin/kauppoihin tai vastaaviin Pietarissa? Lähdössä Pietariin kevään päälle ja aiemmilla reissuilla ei ole oikein löytynyt.
Manu

manu.linnala@luukku.com

10:27 ap.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle