lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Talvi


Talvi tuli tännekin päivässä, tai oikeammin yössä. Illalla alkoi sade ja aamu valkeni lumisena. Kyllä sitä oli tullutkin. Uhkailevat yli kymmenen asteen pakkasia tännekin.

Kadut ovat aivan mahdottomia. Nilkkoja myöten kahlataan lumisuolasohjossa ja alla tällä seudulla uudet kävelykatukivetykset marmoria. Ja pirun liukkaita ovat laatat.
Saa varoa oikeasti, ettei katko luitansa. Kummasti muuten tuo henkilöautoliikenne on vähentynyt tänään, mistä lie johtuu. Vaan ihmiset ovat kadulla sekaisin. Aikuiset miehet lumisotasilla ja akat hyppivät tasajalkaa lumikinoksissa.

Evakossa viikonlopun ajan. Hienoimmalle ihmiselle jollekin antoivat pikku huoneeni. Nyt asustelen maanantaihin saakka Kirjallisuusmuseon vierashuoneessa. Iso on, mutta kylmä. Ei riitä pikkupatterit tähän kokoon. Keittiön patterin alla on lattiakin lämmin, siellä käyn laittamassa kylmentyneet varpaani lämpökuntoon. Huomisen sunnuntain kunniaksi ajattelin piipahtaa melkein seinän takana olevan ravintelin terassilla syömässä. Harkitaan nyt vielä.

Ihan työkuvauksesta palatessani iltapäivän loppupuolella jo maailman hämärtyessä näpsäsin tuon dokumentin, ettette luule minun satuja kertovan. Siitä napuriravintelista. Aika hieno vaikuttaisi olevan, eikä siitä halvimmasta päästä.
Vaan jos jätän keitot ja jälkiruuat väliin, niin eiköhän tuoltakin selvitä ulos kunnialla - ja ilman ähkyä.

kapa