tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Memento Park osa 2Suunnitelma mennä huomenna kuvaamaan sosialismin loistoajan veistoksia. Tai ehkä kuitenkin enemmän ovat patsaita. Minun ajattelussani on ero veistoksella ja patsaalla.
Patsas on naturalistinen jäljitelmä (usein kökkö) ihmisestä, eläimestä tms. kun taas veistoksessa on enemmän ilmaisuvoimaa ja tulkintaa. Myös plastisuutta. Vaan kyllähän sosialistisen realismin huippusuorituksessa sitä ilmaisua on vaikka muille jakaa. Joka tapauksessa yritän päästä tuonne huomenna, kun ovat bussikuskitkin taas palanneet ratin taakse. Todennäköisesti en osaa jäädä oikealla pysäkillä pois, eksyn ja vasta iltapimeällä löydän tien takaisin. Katsotaan miten ukon käy.

Pyykkipäivä tänään. Nyrkkipyykkiä, konetta ei ole. Kuivumassa ovat, katso vaikka tuosta toisesta kuvasta.

kapa

2 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Omia käsitejärjestelmiä sopii toki kehittää, mutta perinteisiä määritelmiä veistoksille ja muille dokumentoi esim. Wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuvanveisto

(Moitit itse usein nuorisoa, kun se uudelleenmäärittää vanhoja käsitteitä)

5:13 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

En ole uudelleen määrittelemässä enkä kehittämässä mitään. Kerroin vain, miten itse ajattelen ja ymmärrän pikkuisesssa päässäni.

Wikipediakaan ei ole aina se jumalan sana. Joskus kyseenalaistan sen faktaa.

En tietääkseni ole moittinut nuorisoa käsitteitten uudelleenmäärittelystä, vaan vakiintuneitten kielemme termien uudelleen nimeämisestä, joka tulee nettienglannista kieleemme.

kapa

11:20 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle