maanantaina, toukokuuta 24, 2010

Kirjan julkistamistaSaarijärven museolla tänään. Sitä ennen valokuvakeskuksella printterin säätöä. Melkein tunti yritimme saada toimimaan, ilman tulosta. Photari oli jättänyt sisälleen edellisen käyttäjän infot ja näytti siis olevan musteita ja muutenkin kohdallaan. Kun lopussa painoimme Print-nappia, niin error ilmestyi, yhtydessä vikaa. Hölmö minä en heti tarkastanut piuhaa, että onko paikalla, koska senhän siellä pitäisi olla. Vaan sitten kun lamppu syttyi pään yläpuolella ja johti koneen taakse, niin eihän siellä mitään piuhaa ollut. Joku saatanan pölvästi oli vienyt sen. Ei luulisi yhden USB-piuhan niin paljoa maksavan, että se pitää keskuksen koneestakin pölliä. Vaan häviäähän vessapaperirulliakin työpaikoilta isot määrät.

Siis Saaijärvellä. ITE keskellä-julkaisu julkaistiin. Sellainen reilun A4-koon 130-sivuinen julkaisu. Maaseudun sivistysliiton projekteja ja kustantajana Maahenki. Useita kirjoittajia ja päätoimittajana (myös kirjoittajana) taidehistorioitsija Marjo-Riitta Simpanen. Mukavaa musiikkia, sopivan vähän turhia puheita ja pari Pirtolan videokoostetta. Pirkko Lahti (eläköitynyt pitkäaikainen Suomen mielenterveysseuran puheenjohtaja, psykologi) piti mielenkiintoisen puheen luovuudesta ja sen tärkeydestä. Korosti oman polun löytämistä ja pysymistä siinä, kuten myös oman yhteisön tärkeyttä, kuulumista kaltaisiinsa. Viisaita puhui. Itsensä vähättelyn vaaroistakin mainitsi. "Jos sanot, että "nää nyt on vaan tämmöisiä" niin kohta muutkin ajattelee niin: "Tuo nyt vaan tekee tommoisia, ei ne nyt kai mitään ole", sanovat kohta. Hyvillä mielin lähdin kotiin. Kaksi kaljaa sitten kotona join, en tupakoinut, en edes muista milloin olisin viimeksi sauhutellut.

Ylpeänä, kehuja saaneena valokuvaajana (siis siellä julkistamistilaisuudessa) olen tyytyväinen itseeni. Ei muuta kuin uusiin haasteisiin.

kapa