keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2010

Avajaisten jälkeen

Juvalla kesänäyttelyä avaamassa. Kuninkaankartanossa pitää neljättä kesää kulttuurilautakunta ja Juvan kamerakerho näyttelyä. Kutsuivat meikäläisen kuvineen sinne. Peter Strebel, paikallinen puuhamies, valokuvaaja itsekin ja graafinen suunnittelija hoiti ripustuksen mallikkaasti, minä vain mittamiehenä ja suoruuden tarkistajana. Kolmet kukkapuskatkin antoivat paikalliset ihmiset (taustana paikallinen kamerakerho, läänin taidetoimikunta ja paikallinen kulttuurilautakuntakunta, mikäli oikein muistan ja siinä tohkeissani edes ymmärsin) - ihan hämmennyin.

Sieltä mökille Ruokolahdelle Äitsaareen. Kylmää vastaanottoa odotin sisätiloissa, vaan oli mökki lämmennyt lähes kahteenkymmeneen, joten en vileä auringon alkaessa laskea laittanut edes tulia sisälle. Pienet siivoukset kuitenkin, että sain enimmät mustat "riisinjyvät" pöydiltä, lattioilta, tuoleilta, sängyiltä ja muiltakin vastaavilta. Valoisassa sitten enempi siivous, ja suojanaamari päälle ihan vain varuilta,sillä myyräkuumetta ei ole kiva saada itseensä. Pihapolutkin ovat rehevän ruohon reunustamia, kivan kosteita ja varmaan innokkaita punkkeja täynnä.

Manalle mennyttä aurinkoa, tai oikeastaan sen jättämää kajoa katselen ikkunasta. Lehdet hieman heilahtelevat. Pieni aurinkopaneelin tuottaman sähkön avulla toimiva lamppu valaisee sopivasti päydän. On hiljaista. Itikat sisällä tapettu. Mokkula näyttää toimivan. Seuraavat avajaiset ovatkin sitten Helsingissä Taidehallissa tuossa juhannuksen alla. Huomenta Afrikka-näyttely - emäntäkin on mukana. Seuraavaksi sinne.

Sain tähän miniläppäriini Lightroom 3 Betan tai jotain sellaista ladattua ja kärvistelin jopa kaksi kuvaa. Jpg:nä mukamas tallensin ja sopipivan pienenä, vaan eivät olleet menneet mihinkään. Nyt en lähde enää asiaa tutkimaan, menen pehkuihin.
Ensimmäistä kertaa tuota Valohuonetta kokeilin. Enpä sitten osannut.

Kuvasin ensimmäistä kertaa auringonlaskun, tai sen jälkeisen valon pitkällä valotusajalla. Vesi on kai sitten sitä piimää? En ole koskaan tuollaisesta pitänyt.

kapa