sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Maisemapäivä


Mikäs sen sopivampaa sunnuntaina, kun lähteä patikoimaan.Tänne kerääntyvät keski-ikäiset motoristit hienoilla pyörillään ja sitten perienglantilaiset patikoitsijat reppu selässä ja kävelysauva kädessä. Sen verran ovat köyhää väkeä, että ei ole varaa heillä ostaa kunnon kävelysauvoja kuin yhdet pariskunnalle. Sitten jakavat ne kristillisesti tasan kumpaisellekin. Perunkirjoituksessa siirtynevät uudelle sukupolvelle. Olisi bisneshenkiselle paikka myydä Nordic Walkia. Eiköhän ne ruotsalaiset kohta? Tosin ovat täällä sen verran perinteitä kunnioittavaa väkeä, että saa olla lipeväkielinen kaupparatsu.

Puolitoista tuntia kohtalaisen kovaa ylämäkeä alkoi jo tuntua. Maisemat kyllä sitten taas palkitsivat. Oli sellainen maisemakuvauspäivä. En mennyt patikoitsijoitten poluille, niille ei kannata täällä viikonloppuna astua, jos haluaa olla enemmän omassa seurassaan. Viljeltyä on maisema ja lampaitten hyvä olla. Vaan ei ole turistin hyvä lailliselta tieltä poiketa, tulee mitä lie kuulia takamuksiin. On se aika vuodesta, kun lampaita kuskataan teurastamoille. Sillä ei kylläkään ole mitään tekemistä noitten kuulien kanssa. Joitakin määkijöitä tuolla vielä näkyi olevan, ja kohtalohan niilla on kova, mutta olot näyttävät olevan siihen asti siedettävät. Sen kyllä täällä huomaa lihan maussakin.

Vaan kyllä Black Sheep maistui alhaalla kylässä. Lasissa tarjosivat. Ei edes haarukkaa tarvinnut, sen verran oli pehmeää.