torstaina, huhtikuuta 21, 2005

Lunta tupaan Vantaalla


Kylmä täällä Pohjan perukoilla. Onneksi en ole vielä ehtinyt kesärenkaita vaihtaa. Aamulla satoi lunta. Ei sentään tupaan, kuten Vantaalla. Poistivat taideostomäärärahat vuoteen 2008. Ja mikä kummallisinta, niin peruivat myös jo sovitut taidehankinnat tälle vuodelle. Siinä kun taiteilijaparka on jo ehtinyt otta velanpoikasta saadakseen jotain kauan tarvitsemaansa, vaikka niitä materiaaleja siihen tilattuun työhön, niin mistäs nyt sen huumorin revit. Heh, heh, ei ostetakaan, etsi vaan fyrkkasi muualta.

Että sitä vaan meinaan, ettei tuo ruoho taida sittenkään sen vihreämpää olla, katseli sitä aidan miltä puolelta tahansa. Ja hyvinhän nuo asiat täällä rakkaassa Jyväskylässäkin näyttävät olevan. Ei ole kuin pari hassua valittajaa, jotka närkästyttävät kunnon kansalaisia, jotka sentään syövät lautasensa kiltisti loppuun ja valittamatta, vaikka maku olisikin jäänyt jonnekin ravintolan keittiön mikroaaltouuniin.Eihän niillä neekeriparoilla siellä ole edes mikroaaltouunia, siis kädet kiltisti ristiin ja kiitos.

Työt on aloitettu. Creativan kotimaiset kuvat on nyt valmiina poltettavaksi. Täsmennän: kuvatut työt on säädelty väreiltään ja kontrasteiltaan kohdalleen ja valmiita siirrettäviksi rompulle taittajalle ja sieltä painoon. Pitäisi aloittaa Japanin maailmannäyttelyyn menevän portfolion teko. Keski-Suomen museossa kävin katsastamassa näyttelytilan Potsdamin töitä varten. Seinään ei voi naulata naulan naulaa. Irtoseinät on hirveitä. 800 euroa on luvattu vedosten kustannuksiin. Sillä tekee näyttelyvedokset, mutta ei saa paspoja eikä kehyksiä. Omia rahojani en tuohon nyt voi laittaa, on tulossa oma näyttely syyskuussa. Nyt punnitaan mielikuvituksen ja luovuuden taso. Löytyykö ratkaisu? Totta kai löytyy, mutta millainen. Neukkuestetiikka ja heidän luova tapansa ripustaa purisi tilassa hyvin. Saattaisi mennä läpikin joillekin suomalaisille. On kuitenkin huomioitava, että avajaisiin tulee vieraita kuvauskohteena olevasta kaupungista, mm. kaupungin johtoa ja sponsorifirman (maksoi hotellin) edustajia. Ovat entisestä DDR:stä ja voisivat loukkaantua. Ei ole tarkoitus ivata.

Taiteilijaseuran juhlavuosinäyttely pitäisi mennä katsastamaan, japanilaista nykytaidetta on Keski-Suomen museossa ja Hirvimäen näyttely taidemuseon Holvissa. Tarjontaa on ja hyvä niin. Sitten loppuukin tarjonta ainakin Holvista. Vielä Grafica Creativa ja paikka kiinni.