tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Häirikkö?
Auringonnousun aikaan suuntasin taas tuonne Killerille. Harmaat pilvetkin hetkeksi väistyivät antaen kohteelleni tarvitsemaani ilmettä. Nyt oli mukana 28 millinen, eilen kolmevitonen, täyskennoisessani.

Tunnin verran kuplia kuvattuani, siirryin punaisen uuden laatikon pihamaalle ja heti syöksähti tiukan tuntuinen kaveri kylkeeni:

- Mitäs puuhailet?
- Tässä vaan kuvailen, en sen kummempaa.

- Mihis kuvaat?
- Ihan itselleni.

- Jaa että itelle?
- Joo.

- Minä muuten omistan tämän.
- Aha.

- Mihin kuvaat?
- Itselleni.

- Mikä sun nimi on?
- Ei mun tartte sitä tässä sanoa.

Ottaa kännykällä läheltä pärstäkuvan ja siirtyy kuvaamaan auton rekkaria.

- Nimi?
- Eiköhän se löydy tuolta rekisterinumeron kautta. Ei mulla ole nyt halua sitä antaa.

jne... Sitten häipyy. Muutaman kuvan vielä otan ja häivyn minäkin.

Sopivan valon tullen palaan rikospaikalle. Jonain toisena päivänä. Toisenlaisen kelin vallitessa.

....................................

Tuli omistaja sen verran hyökkäävästi kuulustelemaan, että en viitsinyt ryhtyä asialliseen rupatteluun.

Kyseessä on julkinen rakennuskompleksi, ei aidattu, ei kieltokylttejä. En tunkeutunut. En kuvannut ihmisiä, enkä varsinkaan julkisrauhan piirin kuuluvaa yksityisen pihapiirin sisällä olevaa henkilöä. En käyttäytynyt häiritsevästi, enkä parkkeerannut autoa siten, että olisin estänyt vapaan pääsyn alueelle. Itse asiassa parkkeerasin autoni alueelle, jossa oli muitakin ajoneuvoja ja jota voisi sen perusteella tulkita yleiseksi asiakaspysäköintialueeksi. Tosin en huomannut P-merkkiä, en myös kieltoakaan.

Kapa

6 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Tuo viattomien kuvaajien ahdistelu on valitettava ja yleistyvä ilmiö. Toivottavasti se ei Suomessa johda kuitenkaan terrorismiepäilyihin ja putkareissuihin asti.

12:45 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Näinhän tuo on. En nyt kuitenkaan tiedä, olenko aivan viaton. Jonkinlaista tarkoitushakua noillakin kuvilla on. Yhteiseen ympäristöömme liittyvää, ei suoraan henkilöön menevää, eikä terrorismiin liittyvää muuten, kuin että toiset saavat terrorisoida enemmän kuin toiset. Tai ainakin, että toisten ei tarvitse siivota, tai muutenkaan välittää tuollaisista tuottamattomista asioista.

Minulla oli kylläkin baskeri päässä. Viittaa johonkin pelottavaan?

kapa

1:37 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

No säähän olet aivan terroristin näköinen.

Ollaan me valokuvaajat epäilyttävää sakkia. Minäkin jouduin Jyväskylän yliopiston Agorassa Supon syynäämäksi kun menin Turkin pressan patsastelua kuvaamaan, tutkivat kameralaukun huolella ja tarkkaan. Eivät sitten tutkineet runsasta ja monipuolista töllistelijäjoukkoa..

9:29 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Olisikohan tuossa tilanteessa kuitenkin ollut huomaavaista tietämättömälle ja ehkäpä syystäkin hermostuneelle omistajalle asiallisesti kertoa mistä on kyse. Siinähän taas taiteilijan mainetta kasvatettiin ...

7:40 ap.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

"Niin päivää vaan! Kas teillähän on ihan tolkuttoman ruma kuplahalli, jolla on sinänsä esteettistä painoarvoa, siinä olioistuu nykyisen luonnosta ja ympäristöstä piittaamaton elämänmeno!"

11:46 ap.  
Blogger Markus Latva-aho sanoo:

Jospa sillä oli verot maksamatta tai muuta ongelmaa valtion kanssa. Luuli sinua poliisiksi tai rakennustarkastajaksi. Ei kai kukaan muu kuin petollinen virkamies yritä ottaa valokuvia tuohonaikaan. Sentakia kyseli, mihin kuvaat.

12:14 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle