lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Kummastuttaa hieman


Ehkäpä olen jo liian vanha ja horopäinen ymmärtämään jatkuvaa virtaa, mikä soljuu meikämaan nykyvalokuvauksessa. Jokunen päivä sitten sain kutsukortin, jossa pumpulihanskat kädessä ihminen yritti ilmeisesti avata tai sulkea tissiliivien hakasia, joita ei ollut, kuten ei niitä liivejäkään. Piti oikein mennä syvemmälle tutkimaan tätä kummallisuutta nettipalvelun kautta. Siellä sitten sanallisesti selvennettiin, että on kyseessä naiseuden etsiminen. Voi helvetti, typykät, sitenkö se naiseus löytyy kuvaamalla itseä ilman vaatteita takaapäin erilaisten maisemien edessä.
Nyt oli löytämässä ihmistaimi naiseuttaan ison vinossa olevan kaapin edessä ja varmaan huomannut käyttämättömänä olevan pölynimurin. Josko siihen jopa mies tarttuisi ja saisi naiseus uutta ulottuvuutta.

Hei siskot, keksikää jo jotain muuta. Kyllä ymmärrän ongelmanne, mutta selvittäkää ne tykönänne. Jooko?

Kun nyt pääsin tähän valittamisen makuun, niin pannaanpa lisäksi vielä tämä. Pääkaupungin taiteilijaseuran ylläpitämässä galleriassa on näyttelyhaku. Muistan vuosia sitten, kun näitä liittojen ja seurojen gallerioita alettiin perustamaan, niin lähtökohtana oli, että saataisiin edullinen vaihtoehto kalliisiin kaupallisiin gallerioihin. Tänä päivänä esimerkiksi tuo taiteilijaseuran galleria veloittaa kolmen viikon näyttelyajasta ja noin 60 neliön tilasta 2850 euroa.

Kiitti vaan ja kiitos ei. Onneksi ei enää tarvitse pitää näyttelyä Helsingissä.

kapa

1 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Mutta hyvänen aika, onhan tämä jo melkoinen muutos - vai onko?
Vielä pari vuosikymmentä sitten valokuvataiteessa kuvia tärkeämpää oli se, onko kuvaajalla munat vai ei. Nyt tuijotetaan omaan napaan ja representoidaan kerta toisensa jälkeen samaa kaavaa ja kuvataan itseä ja omia kasvukipuja.
Tässä ilmastossa jopa vuoden lehtikuvat tuntuvat raikkaalta ja uutta luovalta.
Pitäisikö tästä huolestua, vai olenko vain tulossa vanhaksi?
-ismohoo

2:32 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle