torstaina, huhtikuuta 14, 2005

Kapa kohtaa Capan

Tuli sitten käytyä Berliinissä. En pidä isoista kaupungeista. Robert Capan valtava retrospektiivi, täynnä aikalaisvedoksia (vintage prints). Puuduttava, mutta antoisa kokemus. Monessa oli mies mukana ennen miinaan astumistaan. Jäi moni hyvä kuva ottamatta. Kiva oli kuitenkin nähdä "oikeankokoisia" valokuvia, nythän alle metrin vedoksia kanttiinsa pidetään postimerkkeinä.

Ulkomaanpäivät alkavat olla vähissä. Tänään kun jaksaisi kirjallisuuspippaloihin ja huomenna aamulla Oberüberbörgerburgermeisterin tapaamiseen, niin virallinen osuus on suoritettu kunnialla loppuun. Lauantaina on vuorossa patikkaretki luonnonsuojelualueelle lintuparatiisiin. Palatsit taidan jättää väliin, vaikka pääsisinkin ilmaiseksi sisään. Liikaa ihmisiä, huono ilma ja kuumakin varmaan.

Kuvaustahti on hiljentynyt, eilen en painanut nappia kertaakaan. Jospa tänään vielä kuitenkin.

Terveisiä kaikille teille ja varsinkin Elli-tädille ja päätöksissään rohkealle kulttuurilautakunnalle (yhtä jäsentä lukuunottamatta). Menkää kevätretkelle tietokoneromuvarastoon, kompuroikaa piuhojen seassa ja miettikää kukin itseksenne onko taiteilijaseuralla, valokuvakeskuksella, grafiikanpajalla, Galleria Harmonialla, Galleria Beckerillä, taidelainaamolla ja kuvataiteilijoiden työtiloilla mitään tekemistä kulttuurin kanssa. Ja jos on, niin miettikää vielä ankarammin, onko näillä edellisillä mitään tekemistä Tanssisali Lutakon rakennuksen kanssa. Ja jos on, niin ylittäkää itsenne ja miettikää onko kulttuurilautakunnalla ja kulttuuritoimen keskuksella mitään tekemistä koko tämän sopan kanssa.

Hyvää päivänjatkoa kaikille. Tasapuolisesti

3 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Capa taisi olla kyllä aika hullu äijä. Osallistui Normandian maihinnousuun valokuvaajana. Suurin osa hänen sieltä ottamistaan kuvista taisi vielä olla epäonnistunteita. Mahtoi harmittaa. Toisaalta taas, mieluiten minäkin sotaan valokuvaajana osallistuisin.

2:30 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Suurin toive hänellä oli olla työtön sotakuvaaja.
Labbisapulainen pilasi Normandian maihinnousun kuvat. Kolme oli näyttelyssä. Sanotaan, että unohtui lämpö kuivauskaapissa liian kovalle ja sulivat kalvot.
Sattuuhan sitä.
Kapa

5:44 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Historiallinen ja hengenvaarallinen tilanne, jonka taltiointi menee pieleen kehityksessä. Mielenkiintoista olisi tietää, että miten Capa suhtautui asiaan.

5:52 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle