tiistaina, toukokuuta 31, 2005

Viikonloppu loppu


Johan oli viikonloppu. Perjantaina avajaiset Keski-Suomen museolla ja sieltä Vesilinnaan herrojen ja frouvasväen kanssa illalliselle. Muutama taiteilijanrutjake oli päässyt seuraan, jottei tarvinnut sentän päydän alle vaipua. Vaan mukaviahan nuo saksalaiset olivat ja ilta rullasi rattoisasti. Kotimatka tehtiin mutkan kautta, yö meni jyväskyläaiheisia postikortteja tihrustellessa. Alkoi taas kirjan tekemishalu poltella sisintäni. Kuudelta nukkumaan ja iltapäivällä laivaan. Pikku kierros Päijänteellä piristi mieltä ja ruoka juomineen Savutuvan Apajalla kruunasi illan.Ei siitä tarjoulu parane.

Vaan arki se tulee taiteilijallekin. Lentokentälle piti kiiruhtaa vielä vastaanottotiskiä kuvaamaan. Nyt on kuvat putkessa ja huomenna CD postiin.

Kamerankin menin ostamaan, semmoisen tupakkiaskin kokoisen. Kulkeepa nyt ainiaasti sitten mukasella taskunpohjalla. Eikä pahemmin pullota. Jää se reppu romppeineen ikäänkuin vakavampaan käyttöön. Eikä akkakaan motkota ainaisesta kameran raahaamisesta niin sanotulla vapaa-ajalla. Jotta hymyyn se vetää suun.

Printteri jauhaa Afrikkakuvia. Huuh jaa, huuh jaa, sitten tauko ja taas huuh jaa huuh jaa...

Niin, ja sunnuntaina vielä vietiin Taiteilijafrouvat Haihatukseen. Ihan avajaisiin. A-K:n kanssa kyllä sitten karattiin hyvän sään aikana ja mentiin valmistelemaan iltapalaa vieraille. Virpi hoiti frouvat takaisin Jyväskylään. Nyt ovat jo kotona Saksanmaalla lepäämässä. Vaan eihän tuo nyt ihmistä kovasti rasittanut tuo kevyt isännöinti, vaikka meinasi koko projekti tyssätä emännänvelvollisuuksien rasittavuuden päivittelyyn. Ja hyvänä pitävät siellä vastavieraita, sen kyllä voin taata.

Nyt alkaa printti olla loppusuoralla, joten siirryn tuonne photarin puolelle, jos sieltä saisi jotain vielä pelastettua. Laitoin tuohon Helin Pekan ottaman kuvan avajaisista. Kaksi on kaupunginjohtajaa ja suurlähettiläs frouvineen lyöttäytynyt valokuvaajan ympärille. Enhän minä sille mitään voinut. Toivottavasti Pekka ei haasta raastupaan kuvan luvattomasta käytöstä. Laskun se tietysti lähettää ja kymmenkertaisen.

P.s

Ja sitten niitä kommentteja varmaan alkaa sataa kun pitävät meikäläistä niin ylpeänä, tyhmänä ja lapsellisena, kun tuollaisen kuvan itsetuntoaan kohottamaan laittaa ja muita näin alentaa. Että se kehtaa!

2 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Hyvänä esimerkkinä toimivat nuo Saksalaisherrat ja frouvat antamalla lahjoiksi grafiikan vedoksia! Siitä sietäisi ottaa Jyväskyläläistenkin esimerkkiä, graafikoitahan kaupungissa riittää. Vaan lienee halvempi vaihtoehto lahjoittaa niitä kulttuuriaitan kurssilla lasten tekemiä "kädenjälkiä". Joopa joo!

12:41 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

Ei tule laskua, talo tarjoaa!

3:46 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle