perjantaina, heinäkuuta 01, 2005

Kemijokivarressa


Savustuu se lohi ilman sähköäkin. Hella siinä kyllä vähän mustuu.
23.6.2005 Tervola

Oulussa yötä ja nyt Tervolassa. Itikoita, sääskiä ja hyttysiä riittämiin. Tullessa kahdella autolla, me tietenkin siinä jälkimmäisessä edellisen aiheuttamassa hiekkamyrskyssä, katsomaan jatulintarhaa. Ei mikään järisyttävä kokemus, mitä nyt kiviä pikkuisen ympyrään kasattu. Mitä lie aikoinaan olivat siellä puuhastelleet salaisia menojaan. Tulipahan kuitenkin nähtyä, eipä sitten harmita, eikä ensi kerralla tarvitse sinne haikailla. Vaan täällä nyt kuitenkin ollaan Kemijoen rantamilla. Kaivetaan Ohvit pussukoista ja aletaan odottamaan juhannusta. Jätetään pojat (miehiähän saa pojitella) tänne keskenään kuorsaamaan (A-K:n veli ja Amerikan veli), meille on varattu A-K:n serkun eli kummitädin pihamailta hulppea aittarakennus. Matkakin on siedettävät parisataa metriä, jotta helppo sinne on löntystellä poikain juhannustaikajuomia ensin maisteltua.

24.6.2005 Hautajaiset

Niin lensi Jytyn tuhkat Kemijokeen. Tuttu oli juomapaikka ja nyt katosi sinne viimeisetkin rippeet vanhasta kamusta. Tuskinpa olivat ainoat, jotka Kemijokeen lensivät. Virsiä ei veisattu, mutta hautajaiskahvin kanssa snapsilasillinen maistui.

Ilma on juhannuksen sateinen, kostea siis, mutta onneksi lämmin. Itikkaparvet vaan sakenee. Rieskaakin yritettiin (tuoretta siis) käydä hakemassa Räihältä, vaan eihän sitä nyt juhannuksena. Eilistä olisi ollut pakkasessa. Tuoretta kun haluttiin, niin antoi sitten olla. Maistuuhan tämä kylmäsavuporo muutenkin. Ja nyt perunasalaatin tekoon. On myös iso lohi ja savustupönttö odottamassa, vasta-aineet hankittu illaksi, siis kaikin puolin elämä on taas mallillaan. Tarkennuksena tuohon, ettette luule, jotta täällä myrkkyjä syötettäisiin, niin nuo vasta-aineet on hankittu ainoastaan vihdan tekoa silmällä pitäen.