maanantaina, syyskuuta 26, 2005

Yhtä tyhjän kanssa tämä värkkäily


Ohi on. Näyttely. Aloitettiin valokuvakeskuksen toimesta näyttelyittemme yleisöesittely eli taiteilijatapaaminen iltapäiväteen merkeissä. Hyvinhän tuo alkoi, parisenkymmentä henkeä paikalla ja keskusteluakin syntyi. Tuntuivat vielä tykkäävänkin. Rohkaisee jatkamaan .

Muuten oli näyttely yhtä tyhjän kanssa. Vajaa viitisensataa kävijää kolmen viikon aikana, mikä nyt on kuitenkin suhteellisen hyvä saavutus Galleria Harmonian näyttelylle. Sinnehän ei väki tunnetusti löydä. Työtähän se taas teetti ja rahanmenoa kummaltakin, eikä mitään myyty. Pitäisi varmaan alkaa tekemään nättejä krumeluurikuvia koreissa kehyksissä. Sellaisiahan kerran ihan piruillessani tein ja heti kauppa kävi. Ei muuta kuin puoti pystyyn ja liukuhihna pyörimään. Tätähän meidän nykyään pitäisi kaikkien luovan alan ihmisten tehdä, näin ainakin nuo organiseeraajat vai mitkä lie byrokrateeraajat tuolla Liitoissansa pitkin maakuntaa neuvovat. Vaan ei kaikki sitä mieltä ole. Tosi ilahtunut olin avatessani eilisen Keskisuomalaisen kulttuuripalstan kohdalta. Tuula-Liina Varis siellä kommentoi taiteen tekemisen arvoja ja laittoi suitsia kultturipuuhastelijoitten suihin.

Toivottavasti viesti meni perille.

3 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Hei herra positiivisuus! Lopeta valittaminen. Sitä on kuunneltu jo ihan tarpeeksi!Nauti sitä 15 -vuotistasi ja tee , mitä haluat.

9:31 ip.  
Blogger Kapa sanoo:

Kiitosta vaan kommentistasi. Minä nautin ja omalla palstallani kirjoittelen, mitä kirjoittelen. Enkä ketään velvoita jorinoitani lukemaan. On se jännää, jos ihminen ei aina hymistele ja nöyristele, niin on heti joku anonyymi närkästymässä ja sormeansa heristelemässä. Edelleen olen sitä mieltä, että se Tuula-Liina Variksen juttu kannattaisi lukea.
Sitä paitsi tutkimukset osoittavat, että kuvataiteilijoiden taloudellinen asema taiteen kentässä on tosi heikoilla kantimilla. Närkästytkö myös tästä tosiasiasta vai siitä, että tälläisiä tutkimuksia tehdään ja vielä julkaistaan. Ja kaiken lisäksi veronmaksajien rahoilla.

9:15 ap.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

On tärkeä että vaikeistakin asioista tehdään avauksia. Siitä osittain pisteet kirjoituksellesi.

Vaikea tietää odotuksistasi, mutta viisisataa kävijää kolmessa viikossa tuntuu Jyväskylän mittakaavassa kohtuullisen hyvältä tulokselta (joskin Harmonian näkyvyyttä pitäisi ulospäin parantaa, edes pienoisella ovikyltillä (nykyinen alaovihan ei suorastaan innosta ohikulkijaa kokeilemaan, että onkohan se auki)). Taidemyynti täällä taas ei ole koskaan "päätä huimannut". Vaikka töiden myynti on taiteilijalle arvokasta, niin ehkä pitäisi silti pyrkiä pitämään oma linjansa ja muut arvot päälimmäisinä. Maailmahan alkaa olla väärällään liukuhihnoja ja kaiken maailman krumeluurikuvien taitajia. Ja pitää tietysti huomioida, että näillä krumeluristeillakin pitää olla esikuvia, muuten koko kenttä uhkaa latistua euron kuviin ja 'MTV-taiteeseen'. Eli näytä sinä mallia ja anna muiden sitä ottaa.

2:32 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle