keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Grafiikan paja 30 v.


Jyväskylän Grafiikan pajalla on tänä vuonna tullut 30 vuotta täyteen. Ensimmäinen laatuaan tässä maassa (ainakin kunnallinen). Tänään sitten Pajan taiteilijoitten, eli siellä enemmän tai vähemmän vakituisesti työskentelevien graafikoiden yhteisnäyttelyn avajaiset Galleria Harmonialla. Meidänkin taiteilijataloista mukana kaksi.

Piipahdin sinne tunniksi ja jätin emännän (yksi juhlakaluista) lipittelemään viinijuomia, sillä huomenna on aamulla lähtö Mikkelin valokuvakeskukselle ripustamaan kuviani "Lyyrinen puutarha"-näyttelyyn. Tervetuloa huomenna avajaisiin, jos siellä päin liikutte. Siinähän se on torin kupeessa se galleria.

Tuolla Grafiikan pajalla toimii myös Luovan valokuvauksen keskus ry., joka on yksi alueellisista valokuvakeskuksista. Grafiikan pajan kanssa jaamme Galleria Harmonian puoliksi. Paikallisten graafikkostarojen jälkeen onkin meidän fotareitten miniatyyrinäyttely, johon ovat kaikki enemmän tai vähemmän valokuvan kanssa työskentelevät tervetulleita osallistumaan kuvinensa. Keskuksen sivuilta löytyy ilmoittautumiskaavake vai lomakeko se nyt on. Rohkeasti osallistumaan!

Valokuvakeskuksen sivut löytyvät tuollaisella osoitteella: http://www.ccp.fi

Tuossa kuvassa graafikon retaleraukat yrittävät puhaltaa täytekakun 30 kynttilää sammuksiin johtajan opastuksella. Onneksi lähdin ajoissa pois, olisin varmaan kohteliaisuussyistä joutunut syömään tuota steariinikakkua.

kapa

Hups, meinasi valitukset unohtua. Tässä:

On se sitten per... kun ei tunnu paikallista mediaa kiinnostavan tälläisen juhlanäyttelyn ja kansainvälisesti tunnetun taidekeskuksen merkitys maakuntamme kulttuuri-imagoa nostavana instanssina. Lehdistötilaisuuten ei tullut Keskisuomalaista, ei Suur-Jyväskylän lehteä, ei sitä uutta ilmaisjakeluläpykkää, jonka nimeä en nyt muista, eikä tämän jälkeen tarvitsekaan. Ja se demarien lehtihän ei nyt koskaan käy. Ei tullut paikallisuutisia YLEn radio-, eikä TV-puolelta. Ei ketään. Fukjuu eli haistakaa paska.