tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Yrittäjyydestä

Yhä enemmän ja enemmän meitä (kuva)taiteilijoita halutaan rinnastaa yrittäjiin. Jos ei bisnes pyöri, niin sitten vaihda alaa. Eihän kenkäkauppiaskaan kauaa kauppaansa pyöritä, jos ei kengät mene kaupaksi. Se on näin yksinkertaista. Piste.

Tuota yrittäjyyden problematiiikkaa olen minäkin yrittänyt pohdiskella pienessä päässäni. Olenkohan minä lainkaan yrittäjä?

  • Yritän tätä päiväkirjaani jotenkin säännöllisesti kirjoitella. Tiedä sitten, ketä kiinnostaa vaatimattomat mielipiteeni ja mielenilmaisuni. Yritetään nyt kuitenkin olla jotenkin kiinnostava.

  • Yritän tulla toimeen apurahallani.Hirvimäen Veikko sanoi aikoinaan rantasaunan terassilla istuessamme että hyvinhän sillä toimeen tulee, jos seisoo tumput suorana eikä tee mitään. Ei näes tarvitse ostella materiaaleja, ei maksaa kehystyksistä, ei mene rahaa gallerian vuokriin, ei kutsukortteihin, postituksiin... Työhuoneenkin voisi antaa pois ja säästyisi vuokranmaksulta.

  • Yritän saada Afrikka-näyttelyn valmiiksi ajoissa. Olisi sitten kesällä enemmän aikaa muuhun, vaikka uuden luomiseen.Ripustusta ja eri ratkaisuja siihen olen yrittänyt miettiä, rahaa ei näet ole kehystyksiin.Kehystämättömät kuvat ovat taas yrittäjyyden näkökulmasta yhtä tyhjän kanssa, ihmiset haluavat valmista seinälle pantavaa. Jos edes haluavat.

  • Yritän suhtautua tulevaan Potsdam-projektiin tyyneydellä. Kai se paikan päällä loksahtaa kohdalleen, muuta vaihtoehtoa ei nimittäin ole.

  • Yritän pitää mieleni virkeänä päivittäin, vaikka ahdistus meinaa puskea päälle.

  • Yritän miettiä miten saisin maksettua sen uuden objektiivin loppuerän, siis sen paskan pullonpohjan, joka lojuu nyt kolmatta viikkoa mahantuojan huollossa ja jolla piti tehdä töitä, että sen saisi maksettua.

  • Yritän minä kaikkea muutakin, mikä nyt ei varmaan ketään kiinnosta tuon taivaallista. Hyvä ihminenkin yritän joskus olla.

Van Gogh-vainaakin yritti aikoinaan kovasti. Sai jopa yhden taulunsa myydyksi - velipoika osti. Mitenkähän tämänkin kaupungin korkeat kulttuuriviranomaiset moiseen räpeltäjään olisivat suhtautuneet?

Niin, että kai minä sitten yrittäjä olen.
Jumalan armosta.

Kapa

P.s.
Yritän opetella kirjoittamaan Graphica Creativan oikein. Eilen kirjoitin sen väärin.

1 Kommenttia

Anonymous Anonyymi sanoo:

Kyllä tämä kiinnostaa! Jaksa kirjoitella vaan, täällä rannalla saadaan sitten hieman sisämaanpiiritietoa. Aloha,Jani, Rupuranta.net

9:54 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle